Vinupplevelse med övernattning

ARRENDERA EN VINRAD, besök vinbonden, få med vin hem, boende och middagar två alt. tre nätter

Många svenskar besöker Languedoc och någon av alla de genuina vingårdar som finns i regionen. Tänk om du kunde utveckla detta ytterligare! Träffa och prata med vinbonden, arrendera en vinrad och få gå runt bland vintunnor och diskutera tillverkning, doft och smak. Glöm tillrättalagda besök i specialanpassade butiker med anställd personal, som inövat presenterar fakta runt vinet ( om än så proffsigt). Här möter du verkligheten och kan träffa vinbonden på hans/ hennes egen gård och kan ställa alla frågor om vinodling.

Så här går det till:

 • Vinbonden sköter och skördar druvorna och tillverkar  vinet. Ni kan sedan komma ner och hämta vinet (1 kartong med 6 flaskor) som ni betalat för. Ni meddelar oss tidpunkt och vi bokar vingårdsbesöket och hotellet åt er.
 • Besök på ”er” vingård. Ni möts av vinbonden som kommer att visa er runt sin domaine, vandra bland vinfälten, beskriva tillverkningen och avsluta med ett besök i Caven för en vinprovning .
 • Lådan med ert vin får ni när ni anländer. Skulle ni få förhinder, så skickar vi hem lådan ( se nedan).
 • Möjlighet att köpa mer vin från vingården till s.k Cave-priser.
 • Boende på helmysiga hotell i en fransk by. Du väljer boende och längd på vistelsen nedan

Vinupplevelse 1

Chez les Amis

Vingårdsbesök på en de mest kända gårdarna i Languedoc, inkl provning och 6 flaskor vin samt 2 nätter hos Chez les Amis, inkl. frukost och två middagar

Chambre d´hotes är skapat av Outi och Magnus till vad det är idag! Outi är duktig kock och tillsammans med Magnus sköter hon ruljansen, med allt vad det innebär 🙂 Rummen är nyrenoverade med en härlig trädgård där man intar frukost och middag under sommarhalvåret.

Hotell och restaurang är oerhört populära och deras grillafton på torsdagar ( under sommarhalvåret) är mycket välbesökt.

PRIS: 550 € / 2 pers. När du bokat kommer vi att ta kontakt med dig och arrangera allt. Priset på vinupplevelsen är baserat på att två personer kommer hit och hämtar vinet. 

Vad ingår i priset?

 • Privat vingårdsbesök med vinbonden samt vinprovning
 • Möjlighet att köpa vin till gårdens egna priser
 • 6 flaskor vin
 • 2 nätter i nyrenoverade dubbelrum hos Chez les Amis
 • Frukost
 • 2 st 3-rätters middagar (inkl 1 glas vin) i hotellets restaurang

Vill du ha en extranatt på Chez les Amis är kostnaden 85€ inkl frukost. Ta kontakt med oss före du bokar så ordnar vi detta

Vill ni få hjälp med att skicka vinet till Sverige, så tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt. 

Länk till beställning. Klicka här för att boka !

Vinupplevelse 2

Vingårdsbesök på en de mest kända gårdarna i Languedoc, inkl provning och 6 flaskor vin

 • Privat vingårdsbesök med vinbonden samt vinprovning, tidsåtgång ca 2 timmar
 • Möjlighet att köpa vin till gårdens pris
 • 6 flaskor vin
 • Du kombinerar detta med 3 nätter på Domaine de Brousson ( bokas och betala separat, se nedan)

PRIS: 150 € / 2 pers. När du bokat kommer vi att ta kontakt med dig, bestämma datum för ditt besök och arrangera allt. Priset på vinupplevelsen är baserat på att två personer kommer hit och hämtar vinet. 

Vill ni få hjälp med att skicka vinet till Sverige, så tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt.

Länk till beställning. Klicka här för att boka !

Domaine de Brousson– ett franskt B&B med en touch of Sweden

Du bor hos Domaine de Brousson torsdag- söndag och äter en magisk flerrätters middag på lördag kväll. Övriga kvällar upplever du restaurangerna i hotellets närhet.

Chambre d´hotes drivs av Anna och Anders sedan många år. Anna är en fantastiskt kock och deras frukostar är vida omtalade. Du får knappast i dig allt från frukostbuffén men på tre nätter med tre frukostar, hinner du testa det mesta. Ja, kanske inte de 20 olika sorters marmeladerna, men några bör du nog hinna med. Snart kommer första kokboken ut!

 • 3 nätter i dubbelrum hos Domaine de Brousson
 • 3 fantastiska frukostar med precis ”allt”
 • 1 st  flerrätters middag, inkl. 1 flaska vin från en av de bästa vingårdarna 

PRIS : 495€ Hotell och middag betalar du direkt till boendet när du checkar in. Vi hjälper dig att boka hotellet!

Obs. Tänk på att boka hyrbil god tid om du flyger ner till oss. Det finns uthyrning både på Montpellier och Beziers flygplats.

Ställ frågor genom att maila till maria@hansby.fr

FLER ALTERNATIV !

Ett annat mycket populärt besöker i den lilla franska byn Ceps där vinfälten och olivodlingarna klättrar uppför kullarna runt floden L´Orb. Här gör Sophie och hennes syster Florence allt jobb manuellt. Du får följa med Sophie på en vinfältsvandring och får lära dig ”allt” om druvor, garrigue, odling och vinifiering. Halvvägs tillbaka besöker du caven där du får testa viner från tankarna och diskutera vinifiering. Vandringen går genom olivlundar och ett besök i det gamla kapellet står alltid på hennes lista. Be henne berätta historien om alla tusentals Mimosaträd i omgivningen!

Tillbaka i byn, blir det vinprovning i den privata trädgården. Att bryta upp härifrån brukar vara det svåraste! Vill du, kan du själv ta med en pic -nic och sitta kvar under fikonträdet eller vandra ner till floden och lägga ut din filt där. En varm sommardag är ett dopp i vattnet inte helt fel!

Tid: ca 2,5 timme. Tänk på att du har bekväma skor på dig och något på huvudet.

Pris: 150 € / 2 per. Görs på torsdagar eller efter överenskommelse. En kartong vin (6 flaskor) från gården ingår.