Komplett vinupplevelse – börja med att hyra en vinrad

HYR EN VINRAD , besök vinbonden, få med vin hem, boende och middagar två nätter

Länk till beställning

Många besöker Languedoc och någon av alla de genuina vingårdar som finns i regionen. Tänk om du kunde utveckla detta ytterligare! Träffa och prata med vinbonden, ha en egen vinrad och får gå runt bland vintunnor och diskutera tillverkning, doft och smak. Kanske äta en enkel lunch i skuggan under fikon- eller olivträden. Glömma det här med tillrättalagda besök i specialanpassade butiker med anställd personal, som inövat presenterar fakta runt vinet. 

Här träffar du Christophe Savary på hans egen gård och kan ställa alla frågor om vinodling.

Du hyr en vinrad och hämta vinerna när du vill under året. Efter vingårdsbesöket kan en lunch stå och vänta

Efter dina timmar med Christophe så tar du dig i sakta gemak genom det Languedocska landskapet. Vinfält så långt ögat når, kanske en olivlund här och där och ett blått och glittrande Medelhav. Målet är det genomtrevliga chambre d´hotes Chez les Amis. Här har vi bokat ett dubbelrum och trerättersmiddag för er under två kvällar.

Så här fungerar hela paketet

 • Christophe Savary sköter vinraden, skördar druvorna och tillverkar ert vin. Ni kan sedan komma ner och hämta vinet (1 kartong med 6 flaskor) som ni betalat för i samband med hyran. Ni meddelar oss tidpunkt och vi bokar åt er.
 • Besök på er vingård. Ni möts av vinbonden som kommer att visa er runt sin domaine, vandra bland vinfälten, beskriva tillverkningen och avsluta med ett besök i Caven för en vinprovning med lite småplock.
 • Lådan med ert vin får ni när ni anländer. Skulle ni få förhinder, så skickar vi hem lådan ( se nedan).
 • Möjlighet att köpa mer vin från vingården till s.k Cave-priser.
 • Vill ni ha en medelhavslunch efter vingårdsbesöket så tillkommer detta. Hör av er!
 • 2 nätter boende på Chez les Amis, där frukost och två middagar ingår. Chambre d´hotes drivs av svenskarna Magnus och Outi som älskar livet i Sydfrankrike och att ha gäster hos sig. Outi är riktigt duktig kock.

Priset på vinupplevelsen är baserat på att två personer kommer hit och hämtar vinet. Vill ni få hjälp med att skicka vinet till Sverige, så tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt. 

Ställ frågor genom att maila till maria@hansby.fr

PRIS: 498€ / par ( 2 pers). Bokar gör du via länken ovan. När du bokat kommer vi att ta kontakt med dig och arrangera allt.

Vad ingår i priset:

 • Privat vingårdsbesök med vinprovning
 • Möjlighet att köpa vin till gårdens pris
 • 6 flaskor vin i fin trälåda
 • 2 nätter i nyrenoverade dubbelrum hos Chez les Amis
 • Frukost
 • 2 st  3- rätter middag (inkl 1 glas lokalt vin) 

Självklart kan du komma ner ”ensam” och då blir naturligtvis priset annorlunda. Hör av dig så får du priset för detta!

OM du vill göra allt i egen regi, själv välja mellan vingårdarna och skippa övernattning är detta inga problem

Ett nygammalt koncept som innebär att du eller någon, som du valt, kan hyra en vinrad, välja mellan rött vitt eller rosé och sedan komma ner till Languedoc och besöka vingården och hämta det egna vin vid tillfälle. Läs nedan hur det fungerar!

Du får med din kartong vin när du åker.

Efter vingårdsbesöket kan en lunch i olivlunden stå och vänta på dig

Gårdarna är alla guldmedaljörer vid olika vinmässor och har en härlig miljö att erbjuda.

Hur går detta till och vad ingår i bokningen?
Det finns flera gårdar att välja mellan och på en del gårdar, olika upplevelsenivåer. Du väljer det som ligger nära dina drömmar. Vill du, kan du välja flera alternativ! Du kan ta med din familj eller gäster i priset men vill du äta lunch tillsammans med vinbonden kan det kosta lite mer beroende på hur många ni är. Maxantalet för besöket brukar ligga runt 10-12 personer. Är man fler kan det lätt bli opersonligt.

Vill du hyra flera vinrader väljer du bara flera alternativ och vi ger förslag på besöksdatum under din vistelse här.
Vinbonden pratar engelska och franska.

Vi måste dock reservera oss för val av datum, då vinbonden kan vara upptagen med t.ex skörd eller buteljering och inte har möjlighet att gå ifrån. Då föreslår vi ett annat datum.

Detta ingår i ditt pris

 • Vinbonden märker ut din vinrad, sköter och skördar dina druvor och tillverkar ditt vin. Du kan sedan komma ner och hämta vinet som du redan betalat för i samband med hyran. Du meddelar oss tidpunkt när du vill göra ditt besök och vi bokar åt dig.
 • Besök på din vingård under året. Du möts av vinbonden som kommer att visa dig runt sin domaine, vandra bland vinfälten, beskriva tillverkningen och avsluta med ett besök i Caven för en vinprovning. Väljer du Exklusiv ingår ett mer detaljerat besök och även lunch/ småplock, se nedan.
 • Din låda vin (6 st). Denna får du när du anländer. Skulle du få förhinder, så skickar vi hem lådan till dig ( med ett tillägg av svensk alkoholskatt och fraktkostnad, se nedan). I dessa tider kan du också flytta fram besöket ett år om det skulle bli nödvändigt.
 • Möjlighet att köpa mer vin från vingården till s.k Cave-priser.
 • Möjlighet att abonnera på ett olivträd och få 6 x 0,5l egen ekologisk olivolja ( eller levererad)
 • Tillgång till prisvärda och trevliga hotell, från chambre d´hotes till slott. Om du så önskar, ett mer utförligt program för din resa i Languedoc.
 • En inbjudan att vara med i vår VIP Exklusiv och var tredje månad få ett erbjudande att köpa spännande, nya viner från området till förmånligt pris.

Priset på vinupplevelsen är baserat på att du kommer till Languedoc och hämtar vinet. Skulle du vilja få hjälp med att skicka vinet till Sverige, så tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt.

Välj vinupplevelse och boka eller ställ frågor genom att maila till maria@hansby.fr

VINGÅRDAR / OLIVODLINGAR

1 ) Domaine Savary de Beauregard. Vinbonde Christophe Savary. Engelska

Classic

Vingårdsbesök och rundvandring med Christophe på hans domaine, vandring ute på ett vinfält där du besöker din rad och besök inne i caven, där Christophe berättar om vintillverkningen och sitt liv på vingården. Besöket avslutas med en vinprovning av gårdens alla viner

Tid: ca 1.5 timme.

Pris: 80 € för dig och din familj/gäst. En kartong ( 6 st) med ditt vin ingår. Självklart kan du köpa mer vin till Cave-pris, om du önskar.

Exklusiv

Längre vingårdsbesök och rundvandring med Christophe på hans domaine. Du kommer att gå ut på vinfälten, visas din rad och få en lektion om olika druvor och ekologisk odling. Christophe beskriver utförligt, på sitt ödmjuka vis, jobbet som vinbonde och vintillverkning, både för rött, vitt och rosévin. Du besöker gårdens Cave med alla ektunnor. På väggarna hänger konst från traktens konstnärer, något som ligger Christophe varmt om hjärtat. Du kan också räkna med att du som följeslagare får med Elliot, den gamla hunden, som är en del av bilden på gården. Efter rundvandringen provar du viner tillsammans med lite lättare rätter, bl.a ostron från Bassin de Thau och en ljuvlig chokladmousse, i Christophes privata trädgård (eller inne bland ektunnor om vädret skulle visa sig från en tråkig sida).

Tid: ca 3 timmar.

Pris: 99 € för dig och din familj/gäst (inkl. småplock för 2 personer) Extra gäster 10 € /person. En specialkartong med ditt vin ingår. Självklart kan du köpa mer vin till Cave pris, om du önskar.

2) Domaine de Dourbie . Vinbonde Laurent Graell. Engelska

Classic

Vingårdsbesök och rundvandring med Laurant på denna moderna Domaine. Du besöker din vinrad och caven med alla sina vintankar men även den perfekt tempererade caven med ektunnor och moderna cementägg. Besöket avslutas med en vinprovning i den läckra provningslokalen.

Tid: ca 1.5 timme.

Pris: 80 € för dig och din familj/gäst. En kartong ( 6 st) med ditt vin ingår. Självklart kan du köpa mer vin till Cave-pris, om du önskar.

Exklusiv

En heldag med en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Längre vingårdsbesök med Laurent på denna moderna biodynamiska domaine. Du kommer att få med dig en I-pad för en guidad visning på ca 1 timme. ( klicka här för en försmak) Du går ut bland vinfälten, besöker din vinrad och den lummiga slottsträdgården och får en lektion om olika druvor och biodynamisk odling. Du besöker caven med alla vintankar men även den perfekt tempererade caven med ektunnor och moderna sandstensägg. Vinerna har valts ut till de, enbart, 220 som får serveras på alla Michelin-restauranger i Frankrike! Besöket avslutas med en vinprovning i den luftkonditionerade provningslokalen och du får med dig din egen låda. Efter vinvandringen kommer du få en inloggning till vingårdens egna sida och du kan, när du vill, koppla upp dig och återuppleva både promenaden och vinprovning av gårdens viner.

Efter vingårdsbesöket och provningen åker du vidare en kort sträcka för att stanna till i olivlunden hos Trois Soeurs. Här dukas upp med en äkta Medelhavslunch under olivträden och med utsikt över det Languedocska landskapet. Självklart får du med en flaska av gårdens ekologiska olja gjord på Boutellian. Under lunchen pratar vi olivodling, historia och kultur från denna del av Frankrike. Du sträcker på benen efter lunchen och går en kort promenad i lunden. Vill du abonnera på olivträd och få ditt eget namn på olivträdet så kan du välja till detta. I priset ingår 6 x0,5 l ekologisk olivolja per år. ( läs mer)

Efter vingårdsbesöket och provningen stannar du i slottsparken Här dukas upp med en äkta Medelhavslunch under träden och med utsikt över det Languedocska landskapet. Under lunchen pratar vinodling, historia och kultur från denna del av Frankrike. Du sträcker på benen efter lunchen och går en kort promenad i lunden Tid: ca 4- 5 timmar.

Pris: 140 € för dig och din familj/gäst ( inkl. lunch och vin för 2 personer ) Extra lunch 25 € / person. Då tillkommer detta till grundpriset. En kartong med ditt vin ingår. Självklart kan du köpa mer vin till Cave-pris, om du önskar

I parken står en väl tilltagen Medelhavslunch uppdukad när vi kommer. Vi väljer alltid säsongens råvaror. Tillsammans med viner du själv valt från Domaine de la Dourbie.

3) Domaine de Fontenelles. Vinbonde Thierry Tastu och Marion Martinez. Engelska

Classic

Vingårdsbesök och rundvandring med Thierry och Marion på denna härliga Domaine på gränsen till Roussillan. Du gör en vandring ut bland Syrahfälten bredvid caven och får besöka din vinrad. Ovanför dig ligger det mäktiga d´Alaric, berget som enligt sägnen, hyser Salomons skatt. Det här är foten av Pyrenéerna vilket återspeglas i vinerna. Moural de Salomon, gårdens cuvée, är en av de bästa vinerna i området och flerfaldigt guldbeströdd. Notre Dame och Renaissance är identiska viner med med skillnaden att det ena lagrats i ståltank, det andra i ektunna. Resultatet är imponerande! Vi har slutat räkna alla medaljer på väggarna. Du avslutar med en vinprovning i den riktigt eleganta provningslokalen. Ofta träffar man på Bagheera här, gårdens svarta talande katt som dök upp en dag och aldrig gått därifrån.

Tid: ca 1.5 timme.

Pris: 80 € för dig och din familj/gäst. En kartong ( 6 st) med ditt vin ingår.

4) Domaine Clos Bagatelle Vinbonde Christine Deleuze. Engelska

Classic

En riktigt höjdare! Vingårdsbesök och rundvandring med Christine på denna innovativa Domaine. nI besöker din vinrad. Christines kunskap går inte att ta miste på. Hon är uppvuxen på gården som sedan många generationer gått i arv från mor till dotter. Du besöker caven med alla sina vintankar och stora gamla ektunnor. Ni går över gården och ner i den tempererade caven där rödviner lagras i sina ektunnor. Här har Christine sitt vinotek där ni provar viner från gården. Det kan vara svalt i källaren och ibland flyttar man sig därför till provningsrummet som byggts för ändamålet. Det var denna vingård som VM-deltagarna besökte på sin lediga dag under VM i närheten. Målet var framförallt en omtalad Mouvedre- något unikt i sitt slag.

Tid: ca 2 timme.

Pris: 80 € för dig och din familj/gäst. En kartong ( 6 st) med ditt vin ingår.

5) Domaine Vieux Chai. Vinbonde Sophie Jean. Engelska

Classic

Ett mycket populärt besök i den lilla franska byn Ceps där vinfälten och olivodlingarna klättrar uppför kullarna runt floden L´Orb. Här gör Sophie och hennes syster Florence allt jobb manuellt. Du får följa med Sophie på en vinfältsvandring och passerar din vinrad halvvägs. Du får vinprovning och får lära dig ”allt” om druvor, garrigue, odling och vinifiering. Halvvägs tillbaka besöker du caven där du får testa viner från tankarna och diskutera vinifiering. Vandringen går genom olivlundar och ett besök i det gamla kapellet står alltid på hennes lista. Be henne berätta historien om alla tusentals Mimosaträd i omgivningen!

Tillbaka i byn, blir det vinprovning i den privata trädgården. Att bryta upp härifrån brukar vara det svåraste! Vill du, kan du själv ta med en pic -nic och sitta kvar under fikonträdet eller vandra ner till floden och lägga ut din filt där. En varm sommardag är ett dopp i vattnet inte helt fel! Vi kan också ordna en pic-nic för dig och dina vänner. ( hör av dig om önskemål )

Tid: ca 2,5 timme.

Pris: 95 € för dig och din familj/gäst . Extra vandring 12 €/ person. Görs på torsdagar eller efter överenskommelse vid minst 6 personer. En kartong (6 st) med ditt vin ingår.