Vinupplevelse med övernattning

Besök vinbonden på vingården, boende och middagar två alt. tre nätter, möjlighet att köpa vin direkt på vingården

Många svenskar besöker Languedoc och någon av alla de genuina vingårdar som finns i regionen. Tänk om du kunde utveckla detta ytterligare! Träffa och prata med vinbonden och få gå runt bland vintunnor och diskutera tillverkning, doft och smak. Glöm tillrättalagda besök i specialanpassade butiker med anställd personal, som inövat presenterar fakta runt vinet ( om än så proffsigt). Här möter du verkligheten och kan träffa vinbonden på hans/ hennes egen gård och kan ställa alla frågor om vinodling.

Så här går det till:

  • Ni meddelar oss tidpunkt och vi bokar vingårdsbesöket och hotellet åt er.
  • Vi möter upp kvällen före vingårdsbesöket.
  • Besök på ”er” vingård. Ni möts av vinbonden som kommer att visa er runt sin domaine, vandra bland vinfälten, beskriva tillverkningen och avsluta med ett besök i Caven för en vinprovning .
  • Möjlighet att köpa vin från vingården till s.k Cave-priser dvs direkt från vinbonden
  • Boende på helmysigt hotell i en fransk by. Du väljer längd på vistelsen nedan

Vinupplevelse

Chez les Amis

Vingårdsbesök på en de mest kända gårdarna i Languedoc, inkl provning samt 2 nätter hos Chez les Amis, inkl. frukost och två middagar

Chambre d´hotes är skapat av Outi och Magnus till vad det är idag! Outi är duktig kock och tillsammans med Magnus sköter hon ruljansen, med allt vad det innebär 🙂 Rummen är nyrenoverade med en härlig trädgård där man intar frukost och middag under sommarhalvåret.

Hotell och restaurang är oerhört populära och deras grillafton på torsdagar ( under sommarhalvåret) är mycket välbesökt.

PRIS: 550 € / 2 pers. OBS! NYA priser och upplägg för 2023! När du bokat kommer vi att ta kontakt med dig och arrangera allt. Priset på vinupplevelsen är baserat på att två personer kommer hit och hämtar vinet. 

Vad ingår i priset?

  • Privat vingårdsbesök med vinbonden samt vinprovning
  • Möjlighet att köpa vin till gårdens egna priser ( kommer du med bil och kör vinet till Sverige själv, blir priset ca 40% lägre)
  • 2 nätter i nyrenoverade dubbelrum hos Chez les Amis
  • Frukost
  • 2 st 3-rätters middagar (inkl 1 glas vin) i hotellets restaurang

Vill du ha en extranatt på Chez les Amis är kostnaden 95€ inkl frukost. Ta kontakt med oss före du bokar så ordnar vi detta

Kommer du med flyg och hyr en bil här så hjälper vi dig med att skicka vinet till Sverige. Då tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt. 

Länk till beställning. Klicka här för att boka

FLER UPPLEVELSER !

Ett annat mycket populärt besöker i den lilla franska byn Ceps där vinfälten och olivodlingarna klättrar uppför kullarna runt floden L´Orb. Här gör Sophie och hennes syster Florence allt jobb manuellt. Du får följa med Sophie på en vinfältsvandring och får lära dig ”allt” om druvor, garrigue, odling och vinifiering. Halvvägs tillbaka besöker du caven där du får testa viner från tankarna och diskutera vinifiering. Vandringen går genom olivlundar och ett besök i det gamla kapellet står alltid på hennes lista. Be henne berätta historien om alla tusentals Mimosaträd i omgivningen!

Tillbaka i byn, blir det vinprovning i den privata trädgården. Att bryta upp härifrån brukar vara det svåraste! Vill du, kan du själv ta med en pic -nic och sitta kvar under fikonträdet eller vandra ner till floden och lägga ut din filt där. En varm sommardag är ett dopp i vattnet inte helt fel!

Tid: ca 2,5 timme. Tänk på att du har bekväma skor på dig och något på huvudet.

Pris: 60 € / 2 per. Görs på torsdagar eller efter överenskommelse.