Förslag på boende

Besök Languedoc

Många kommer ner med bil eller flyg för att uppleva sol och bad i Languedoc. Ofta ingår ett eller flera vingårdsbesök i semestern. Vi arrangerar inte hela resan men kan ge tips på olika boenden i regionen. Alla har sin charm så det är bara att välja det som passar dig bäst. Vill du bo mitt i staden Beziers så finns där hotell som säkert passar, vill du mer avsides i en by eller uppe i bergen finns detta också.

Alla boende har engelsktalande  personal och på de flesta chambre d´hotes pratas det svenska.

Förslag på boende i centrum

In Situ Hotel

4-stjärnigt designhotell inne i Beziers. Hotellet öppnade 2016 och har små men mycket fräscha rum. En trädgård med pool finns och här är gångavstånd till Beziers centrum. 

Hotel XIX

Ett nyrenoverat hotell mitt i centrum vid torget. Små men mycket snygga ljudisolerade rum. Till hotellet hör stadens nya innerestaurang Pica Pica där man äter gudomliga tapas och mindre huvudrätter.

Mercure Hotel

Ett mellanklasshotell i centrum av Beziers med gångavstånd till hela centrum.

Förslag på boende utanför centrum

Chateau de Murviel les Beziers

Helt nyrenoverat slott med sju rum och stor, härlig innergård. Slottet från medeltiden är beläget högst upp i byn med magnifik utsikt över vinfälten och omgivningarna.  Rummen är inredda i ”slottsstil”. Fransk ägare som pratar bra engelska.

B&B Chez Amis

I byn Saint Nazaire de Ladarez ligger detta nyrenoverade Chambre d’hôtes. Huset har rötter från 1000-talet och i trädgården finns pool, jacuzzi, utegrill och en vedeldad bastu. De svenska ägarna finns alltid på plats för att se till att du har det extra trevligt.  I gatuplan har de en populär restaurang där det serveras mat med råvaror från medelhavet.

Domaine de Brousson

Ett B&B med känsla av Sverige! Detta är ett boende där mat, vin och kultur öppnar upp dina sinnen. Det ligger vid floden L´Orb i La Tour Sur Orb och erbjuder ett soligt Medelhavsklimat. Här erbjuds alla gäster den omtalade frukosten och hemlagad middag (efter överenskommelse). Ägarna har stor kunskap inom restaurangbranschen och är passionerade matälskare. Kokbok är på gång!

( läs Annas recept under Tips! )

Maison Vieusson

Ligger på en bergssödersluttning i den genuina byn Vieussan. Här finns tre designade gästrum och en lägenhet. Det är som gjort för en egen stund och bara njuta av dagens lugn, bruset från floden och utsikt mot bergen. Pool finns, men även tillgång till bad i floden, tennis och vandring. Svenska ägare.