Vinprovningar med Ulf Palmnäs

 

Vi gör ett uppehåll under 2020-21


Program 2019  FULLBOKAT

13–17 april 2019

Vi är glada att än en gång kunna presentera ett event i vinets tecken tillsammans med Ulf Palmnäs, som 2017 grep årets förstaplats under VM i blindprovning, tillsammans med det svenska laget.

Under långhelgen i april 2019, kommer ni att bo på det mycket trevliga Boutiquehotellet Garrigae Distillerie, mitt i hjärtat av antikvitets- och marknadsstaden Pézenas. Hotellet är känt för sina välkomnande tema-rum och sin utsökta restaurang. Dessutom med den extra lyxen med ett härligt SPA, som du har fri tillgång till som gäst. Önskar du behandlingar så kan detta bokas separat på hotellet.

Tidiga kvällar kan man även tillbringa i trädgården, i poolen eller på rummets terrass. Eller kanske ta en promenad i dom stenbelagda gränderna i gamla stan eller runt den lilla affärsgatan, med alla sina fina butiker.

http://www.distillerie-de-pezenas.garrigae-resorts.fr/en/page/68.Services-access.html

Lördag 13 april kl. 19.00

Eventet börjar med en ápero på hotellets härliga terrass där vi serverar årgångs Blanquette från Limoux, och hälsar alla välkomna med en kort presentation av regionen Languedoc. Vid 20-tiden drar vi oss ner till hotellets restaurang där vi serveras en 3-rätter meny med väl valda viner.

Söndag 14 april

08.45       Efter frukosten börjar äventyret. Det bär av söderut längs med medelhavskusten utmed etanger och kuststäder.Resan tar oss nästan ner till spanska gränsen. Här i Argeles-sur-Mer, ligger slottet Chateau de Valmy, välkänt för sina viner och sin lyxiga vackra miljö med bedårande utsikt över Medelhavet.

Chateau Valmy ägs och drivs idag av familjen Carbonell som inte har sparat på någonting, varken vad gäller slottet eller vingården. Vi kommer att mötas av Madam Carborell och Anatione Verniaut, som också kommer att äta lunch med oss.

Här produceras 10 olika viner samt 2 sötare dessertviner.

http://www.chateau-valmy.com/en/

10.30       Vingårdsbesök med tillhörande vinprovning av alla slottets viner

12.00        Lunch på La Table de Valmy. Vi blir serverade en två-rätters meny med vin och kaffe. Har vi tid efter lunchen besöker vi slottet

ca14.30   Vi återvänder till Pézenas och lite rast och vila, bad i poolen eller promenad i staden.

18.00        Vinprovning, Vita Viner under professionell ledning av Ulf Palmnäs.

20.00         3-rätters middag med vin på hotellets restaurang.

 

Måndag 15 april

10.00              Efter frukost blir det en druvprovning av typiska druvor från Languedoc med de blådruvor som ingår i AOC St. Chinian och det för området, typiska vita druvorna. Det bli också en lektion i spotteknik!

12.00              Vi åker till Domaine Sainte Cecilé du Parc där det blir tapaslunch och en alltid mycketuppskattad vinprovning under ledning av Christine Mouton-Bertoli, gårdens ägare och vinmakare, som ingående kommer att berätta om gården och sina medalj-prydda viner. Christine tar oss med in i ”caven” och ut på vinfälten.

Är vädret fint hålls vinprovning på Christines terrass, under en pergola av blåregn och utsikt över kullarna i regionen. www.stececileduparc.com/

15.00             Vi återvänder till hotellet, en resa på 10 minuter. Tillfälle till besök i byn eller rekreation på hotellets SPA alt. pool.

18.00            Vinprovning Röda viner, del 1 under professionell ledning av Ulf Palmnäs

 20.00             3-rätters middag med vin på hotellets restaurang

 

Tisdag 16 april

09.00                Efter frukost börjar dagen med ett kortare stadsbesök i den lite större grannstaden Béziers. Vi promenerar genom gamla stan och upp till Cathédrale Saint-Nazaire de Béziers. Härifrån ser vi omgivningarna med Montagne Noir, Canal de Midi, Les neuf écluses de Fonseranes. Är vädret klart ser vi Pyrenéernas mäktiga bergskedja. Stannar kanske till på ett litet café.

11.15               Vi beger oss till det närliggande Chateau de Perdiguier där det blir ”gourmetprovning”, dvs. vinprovning tillsammans med regionens produkter. Här bjuds på skinka, patéer, korvar, oliver, olika ostar, honung, marmelader och bröd inne i La Cave, bland vintunnor och gamla betongtankar.

Vi kommer att välkomnas av Samuel, som är slottets egen expert, både på viner och slottets mäktiga historia. Här finns mycket hemligheter som Samuel gärna delar med sig. Har vi tur får också hälsa på det vänliga spöket Guillaume i slottstornet.

Samuel har alltid mycket att berätta, det är många viner att prova och mycket godsaker att äta, så räkna med hemresa vid ca 15.00 tiden.

http://www.domaineperdiguier.com/ElementsRubrique.aspx?SITE=FERRACI&RUB=161&MP_SS_RUB=FILT&MP_ELT=DETAI&PAGE=1&Lang=FR

15.30                Vi återvänder till hotellet. Tillfälle till besök i byn eller rekreation på hotellets SPA alt. pool

18.00                Vinprovning av Röda viner, del 2 under professionell ledning av Ulf Palmnäs

20.00                 Avslutningsmiddag med 3-rätters och vin på hotellets restaurang

Onsdag 17 april

Frukost och utcheckning från hotell

Fakta

Pris för hela paketet: 995€!      

I priset ingår:

 • 4 nätter i dubbelrum på Boutique hotel Garrigae Distillerie i Pézenas, inkl. frukost
 • Välkomstmiddag med champagne på lördag kväll
 • SPA
 • Alla luncher
 • 3-rättersmiddagar med vin, sön- tis
 • Besök och guidning på vingårdarna
 • Ulfs dagliga vinprovningar med exceptionella kunskaper inom vinvärlden
 • Transport under alla dagar
 • Dessutom har vi 300 soldagar!

Transport från flygplats i Montpellier (Air France, KLM – varje dag) eller järnvägsstation / flygplats i Beziers (Ryan Air, tisdag och lördag) till självkostnadspris.

Tillkommer :

 • Resekostnad till och från Frankrike samt eventuella övriga önskningar vad gäller mat och dryck utanför programmet.
 • Enkelrumstillägg: 52€/ natt

 

Viner

Tänk på att det i Languedoc fortfarande är ”gratis ” att prova vin på vingårdar. Det finns inga krav på att handla, men vinbonden förväntar sig att få sälja viner efter en vinprovning.

De viner från området som vi provar kan ni alltså köpa och få levererade direkt till er dörr via DHL.

Vi kommer också att göra ett specialpaket på de 12 viner från området som vi kommer att ha på de tre kvällsprovningarna. Dessa kan köpas till ett rabatterat specialpris enbart i samband med dessa dagar.

Du bokar via mail till adressen nedan och gärna före 31 januari 2019. Anmälan är bindande fr om 1 feb 2019.

Evenemanget kommer att genomföras om minst 6 personer bokar före detta datum.

Det är många som anmält sitt intresse, så att det är först till kvarn som gäller!

Väl mött i vår soliga del av världen

Maria & Kjell Hansby

SAS LA MAISON HANSBY

www.lamaisonhansby.com

kjell@hansby.fr

+33 6.76.25.92.17