Världsmästar weekend med Ulf Palmnäs

Fotografi av Kristina Berggren

Världsmästar-weekend med Ulf Palmnäs: 4 till 8 april 2018

 

Vi är stolta över att kunna presentera ett helt weekendprogram i vinets tecken tillsammans med Ulf Palmnäs som i höstas tillsammans med det svenska laget tog hem VM i blindprovning.

Fotografi av Kristina Berggren

Ni kommer att bo och äta på 5 stjärniga Chambre d’Hôtes; Domaine de Brousson i La-Tour-sur-Orb mitt i Languedoc, känt för sina middagar och stora frukostbuffé.

Världens just nu mest intressanta och innovativa vinområde med högkvalitativa viner till bra priser

Onsdag 4 april kl. 18.00 Programmet börjar med en ápero i den gamla slottsträdgården där vi serverar ostron och årgångs Blanquette från Limoux, och hälsar alla välkomna. Därefter serveras en 4 rätter meny med väl valda viner av värdparet Anna och Anders Dahlquist

Torsdag 5 april börjar med en riklig frukostbuffé och sedan bär det av på ett första vingårdsbesök med rundvandring på gården, i cavén och i vinoteket, med avslutande vinprovning. Domaine Clos Bagatelle är en av de bästa vingårdarna i vinhuvudorten St Ciniam och drivs av Christine Deluze och hennes bror Luc. Dom äger mark i fyra olika terroir och har därmed en stor bredd i sitt sortiment med allt från enkla viner till högkvalitativa cuvéer.
Vi äter en trerätters lunch med vin och kaffe på Café de la Paix, ett brasseri i St Chinian. Om vädret tillåter sitter i trädgården under de stora ekarna.
Efter lunchen går resa vidare till Béziers. Det var här som den stora produktionen av vin i södra Frankrike började. Vi går runt i den trevliga gamla delen av staden, med sina små butiker, vinbarer och brasserier. Vi promenerar upp till katedralen med en vidunderlig utsikt över omgivningarna och floden Orb och bron Pont Neuf.
På seneftermiddagen återvänder vi hem. Kl.18.30 håller Ulf vinprovning med Röda viner ”Tour de France del 1” med efterföljande 3 rätters middag där vi tar med oss en del av det vi precis provat, en del som vi provat under dagen och en del nytt från gårdar vi inte hinner besöka under dessa dagar.

Fredag 6 april Efter frukost åker vi till Domaine de Pradines le Bas. Det är inte bara vin som odlas i dessa trakter det är också känt för sina olivodlingar. Francine Buesa tillverkar på sin gård 6 olika olivoljor och driver i samma byggnad ett känt galleri –La Mouche. Vi får besöka konstutställningen, får en förevisning av produktionen och får provsmaka alla olivoljor. Här finns också möjlighet att handla.

Därefter blir det vingårdsbesök på Chateau Perdiguier med lunchbuffé. Här finns anor från 1200-talet och mycket kultur och gammal fin historia. Har vi tur får vi hälsa på slottsspöket- Guillaume. Tillsammans med lunchen provar vi gårdens mycket goda kvalitetsviner, ofta i flera årgångar. På vägen tillbaka stannar vi till i den välkända lilla byn Roquebrun med bron över floden Orb.

Kl. 18.30 blir det igen vinprovning med Ulf, denna gången med ”Tour de France” vita viner. Efter detta en 3 rätters middag anpassad för dessa drycker och som igår tar vi med oss viner från provningen, viner från dagen och lite nytt från andra gårdar.

Lördag 7 april Efter frukost börjar dagen med ett marknadsbesök i antikvitetsstaden Pézenas, tillika Moliéres hemstad, på denna markan finns allt från mat och blommor till antikviteter och kläder. Vi stannar i ca två timmar och tar oss sedan till Domaine Sainte Cecilé du Parc där vinbonden Christine Mouton-Bertoli tar emot och presenterar sin vingård. Vi kommer att prova hennes eleganta viner tillsammans med en lättare lunch på hennes terrass. Viner som även kända Michelinkrögare tagit till sitt hjärta. Efter detta återvänder vi hem för lite rast och vila, kanske lite Pétanque, eller besök i den lilla lokala Chévre butiken tvärs över gatan
Kl. 18.30 blir det del 2 av Ulfs vinprovning ”Tour de France Röda” och idag blir det Confit de Canard som huvudrätt tillsammans med de bästa röda vinerna från området.

Söndag 8 april serveras frukost och efter det är det officiella programmet avslutat.

Pris för hela paketet 9900 Kr!

OBS! Min 6 personer Max 10 personer!

I priset ingår:

4 nätter på Domaine de Brousson i dubbelrum, se bilder på TripAdvisor.

Frukost, alla luncher, alla middagar, alla vinprovningar i huset och på vingårdar och Ulfs exceptionella kunskaper inom vinvärlden.

Àpero med ostron och Blanquette,

Transport och guidning under alla dagar.

Dessutom har vi 300 soldagar!

Vi kan också ordna transport från flygplats i Montpellier ( Air France, KLM ) eller järnvägsstation och flygplats i Beziers ( Ryan Air, tisdag och lördag ) till självkostnadspris

Tillkommer gör resekostnad till och från Frankrike samt eventuella övriga önskningar vad gäller mat och dryck utanför programmet.

De viner från området som vi provar kan ni också köpa och få levererade direkt till er dörr via DHL

Du bokar via mail till adressen nedan och gärna före 15 februari 2018 då vi har reserverat alla rummen och transport. Evenemanget kommer att genomföras om minst 6 personer bokar före detta datum.
Tänk på att det är först till kvarn som gäller!

Väl mött i vår soliga del av världen

Maria & Kjell Hansby

SAS La Maison Hansby
www.lamaisonhansby.com

kjell@hansby.fr
+33 6.76.25.92.17