Världsmästarweekend med Ulf Palmnäs

En fantastik långhelg tillsammans med världsmästare i blindprovning , Ulf Palmnäs, är över för den här gången. Många besök på härliga vingårdar hann vi med, massor av vin provades under handledning av Ulf ,  underbara middagar serverades och inemellan hann vi med lite kulturinslag.

Gästerna bodde på 4-stjärniga Chateau de Lignan i Lignan sur Orb, mitt i Languedoc.

Höstens weekend var fullbokad men kontakta oss gärna på, info@lamaisonhansby.com, om du är intresserad av att vara med till  våren 2019. Exakt program kommer att finnas i januari 2019


PROGRAM Oktober 2018

Onsdag 17 oktober kl. 18.00
Programmet börjar med en ápero i den gamla slottsträdgården där vi serveras ostron och årgångs-Blanquette från Limoux och hälsar alla välkomna. Därefter serveras en 4-rättersmeny med viner från en utvald vingård.

Torsdag 18 oktober börjar vinprovning på Chateau St Martin des Champs och framåt lunch drar vi oss till Capestang för en kombinerad vinprovning och lunch på Domaine Moulin Gimié där vi tas om hand av Francois Gimié, vinbonde i 5:e generationen.

Efter det går resan vidare till Béziers, det var här som den stora produktionen av vin i södra Frankrike började. Vi går runt i den mysiga gamla stan med sina små butiker, vinbarer och brasserier. Vi promenerar upp till katedralen med en vidunderlig utsikt över omgivningarna och floden Orb och bron Ponte Neuf.
På seneftermiddagen återvänder vi hem.
Kl. 18.00 håller Ulf vinprovning med vita viner ”Tour de France” med efterföljande 3-rättersmiddag där vi tar med oss en del av det vi provat, en del som vi provat under dagen och en del nytt från gårdar vi inte hinner besöka under dessa dagar.

VärldsmästarweekendFredag 19 oktober börjar vi med att åka till Domaine de Ravanès för en vinprovning av ”Bordeaux viner” från Languedoc, guidade av Marc Benin. Marc har doktorerat i oenologi på universitetet i Bordeaux och använder väl sina kunskaper till fantastiska viner som till och med får högre poäng än kända 1:a Cru-viner. Efter detta blir det Gourmetprovning på Chateau Perdiguier med lunchbuffé. Här finns anor från 1200-talet och mycket kultur och gammal fin historia. Har vi tur får vi hälsa på slottsspöket- Guillaume. Tillsammans med lunchen provar vi gårdens mycket goda kvalitetsviner, ofta i flera årgångar. Kl.18.00 blir det en till vinprovning med Ulf, denna gången röda viner del 1.
Kvällens 3-rättersmiddag är anpassad för dessa drycker och precis som dagen innan tar vi med oss viner från provningen, viner från dagen och lite nytt från andra gårdar.

Lördag 20 oktober.  I dag blir det ett marknadsbesök i antikvitetsstaden Pézenas, tillika Moliéres hemstad. På denna marknad finns allt från mat och blommor till antikviteter och kläder. Vi stannar i ca två timmar och tar oss sedan till Domaine Sainte Cecilé du Parc där vinbonden Christine Mouton-Bertoli tar emot och presenterar sin vingård. Vi kommer att prova hennes eleganta viner tillsammans med en lättare lunch på hennes terrass. Viner som även vissa kända Michelinkrögare tagit till sitt hjärta.

Vid 18.00 blir det del 2 av Ulfs vinprovning ”Tour de France röda” och som brukligt blir det ännu en av dessa fantastiska middagar

Söndag 21 oktober serveras frukost och efter det är det officiella programmet avslutat.

 

Pris för hela paketet 935 €! – FULLBOKAT hösten 2018.

I priset ingår 4 nätter på Chateau Lignan i dubbelrum. Frukost, alla luncher, alla middagar, alla vinprovningar i huset och på vingårdar och Ulfs exceptionella kunskaper inom vinvärlden, apero med ostron och Blanquette, transport och guidning under alla dagar.

Vi kan också ordna transport från flygplats i Montpellier (Air France, KLM) eller järnvägsstation och flygplats i Beziers ( RyanAir, tisd och lörd ) till självkostnadspris.

Tillkommer gör resekostnad till och från Frankrike samt eventuella övriga önskningar vad gäller mat och dryck utanför programmet.

 

De viner från området som vi provar kan ni också köpa och få levererade direkt till er dörr via DHL.

Väl mött i vår del av världen

Maria & Kjell Hansby

 

SAS La Maison Hansby

www.lamaisonhansby.com

kjell@hansby.fr

+33 6.76.25.92.17