Nyhetsbrev

2016-01-04

Det första året

Hösten 2015 var en spännande tid när vi startade vårt nya företag för att ge oss in i vinbranschen och efter ett par månader ser det ut som om vi är på god väg att hitta den form och den nisch vi vill vara och verka inom.Efter den första tiden har vi nu gått igenom vårt sortiment och gjort en del mindre förändringar. Vi har nu tagit bort en del viner och sortiment som vi inte kände var prisvärt.

Vad händer 2016?

 Det kommer en del nya viner under våren och vi vet att en del nya tappningar av tidigare viner kommer att tillföra något nytt till vårt sortiment. Dessa viner kommer vi att presentera närmare i våra nyhetsuppdateringar på vår Facebook-sida (LÄNK) och våra nyhetsbrev under året.

Vi vill gärna ha tips!

Vi har också funderat på om det är något ni som kunder saknar och som ni skulle kunna tipsa oss om att lägga till i vårt sortiment? Hör gärna av er med era favoritviner från Languedoc så ska vi undersöka om vi kan lägga till det i vårt sortiment.

Kontakta oss gärna via vår Facebook-sida (LÄNK) eller via vår mailadress info@lamaisonhansby.com

 

Nu återstår bara att önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året!

Vänliga hälsningar

Kjell och Maria Hansby

2015-12-02

Månadens vingård- Chateau Des Peyregrandes

I hjärtat av appellation Faugéres och med vinfälten sluttande utmed kullarna på La Serre hittar man denna underbara vingård men sina schiste-viner. ”Schiste” betyder skiffer vilket ger dessa viner sitt typiska karaktärsdrag.

Här produceras kraftiga viner men ända behagligt subtila. Området är på stark uppgång internationellt och vinexperter över hela världen har de senaste åren uppmärksammat vinerna.

Gården omfattar 25 hektar och här odlas druvsorter som Carignan (+ 70 år), Syrah, Grenache, Mourvèdre och Cinsault. Marie-Geneviève Boudal, som driver gården tillsammans med sin familj, har utvecklat och förfinat metoderna sedan sin far och farfars tid.

Tradition och kvalitet styr arbetet på Ch. Des Peyregrandes.

Gården kvalificerar sig under benämningen ”TERRA VITIS” vilket innebär odling och vinframställning under biologisk former. Man innehar ett ”ECOCERT”.

”Vårt mål är att skapa en ständigt balans mellan kraft och finess. I själva verket, är det som i ett konstverk som vi försöker förmedla genom våra produkter, med den kärlek och passion vi har för vår region, vinodlingar och vårt vin”. Marie-Geneviève Boudal.

Vinerna klarar en lagringstid på 10-12 år, men har sin höjdpunkt mellan 4- 9 år. Vi rekommenderar att flaskan öppnas en till två timmar före konsumtion.

Testa Vingårdslådan för enbart 663 :-

Viner som är utvalda av vinbonden själv som ett representativt urval över vad som produceras på gården.

Ch Peyregrandes Blanc 2014, Ch Peyregrandes Rosé 2014, Ch Peyregrandes Rouge 2012, Ch Peyregrandes Prestige Rouge 2012, Ch Peyregrandes Charlotte Rouge 2012, Ch Peyregrandes Marie Laurencie Rouge 2011

alternativt

Top of the Line Lådan för 735 :-  

3st Ch Peyregrandes Blanc 2014 och 3st Ch Peyregrandes Marie Laurencie Rouge 2011

 

 

OBS ! Ny transportör från november 2015.

Tyvärr har nuvarande transportör inte levt upp till den nivå vi önskar och kräver, för att du som kund ska känna dig nöjd. Från och med november kommer därför leveranserna av 1- 3 kartonger( 6-18 flaskor) att ske med en ny leverantör, direkt till din dörr. Möjligheten att hämta upp viner vid en depå försvinner, men istället får du en säker leverans hem till dig och transporterna från Frankrike kommer att gå minst 2 gånger i månaden. Du behöver alltså inte vänta så länge på din leverans!

Välkommen till vår butik på www.lamaisonhansby.com och gilla oss gärna på vår facebooksida

Maria & Kjell Hansby

 

Receptförlag

Älgfilé med krämig svampsås, svartrötter och frasig rosmarinpotatis.

Ingredienser 4 port
 • 500 g älgfilé i bit
 • salt, peppar, timjan
 • 3 msk smör
Sås
 • 250 g trattkantareller
 • 
1 schalottenlök
 • 2 msk smör
 • 2 msk vetemjöl
 • 2 msk koncentrerad viltfond med kantareller
 • 2 dl vatten
 • 2 dl vispgrädde
 • salt, svartpeppar
Svartrötter
 • 4 svartrötter
 • 1 msk pressad citronsaft
Potatis
 • 1 kg fast potatis
 • 3 msk rapsolja
 • 2 tsk flingsalt
 • 2 msk grovhackad rosmarin

 

 1. Putsa bort hinnor från filén. Salta och krydda runtom med peppar och timjan. Bryn filén i en het stekpanna med smör. Lägg över filén i en ugnsfast form.
 2. Stek filén i mitten av ugnen, 125 grader, till 58 grader innertem­peratur. Låt köttet vila 10 minuter inlindat i smörpapper. Skiva köttet i centimetertjocka skivor strax innan serveringen.
 3. Ansa och dela trattkantarellerna genom att dra isär dem i hatten. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök mjuka i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med viltfond, vatten och grädde tills såsen tjocknar. Rör om hela tiden så att såsen blir slät. Låt såsen sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 4. Skala svartrötterna med en potatis- eller sparrisskalare. Dela dem i 5 centimeter långa bitar och lägg dem i en skål med i kallt vatten med citronsaft, så att de inte mörknar. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull, cirka 5 minuter. Låt rinna av.
 5. Skölj och borsta potatisarna. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor.

Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och vänd runt potatisen. Salta och krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen vid 250 grader, cirka 20 minuter. Vänd runt potatisen då och då.

 1. Servera älgfilén på en bädd av svartrötter med trattkantarellsås och rosmarinpotatis. Garnera med rosmarin och timjan