Domaine de Cadablès

För 20 år sedan köpte Bernard och Christine Isarn sin vingård

Det var en skrämmande utmaning som innebar ett helt nytt liv. Att våga skapa kvalitetsviner i denna exceptionella miljö, med en traditionell Languedocbyggnad omgiven av hedar, skog och mark, inklusive gamla vinstockar, var en utmaning.

Den första stenen lades här på 1600-talet. Vid den tiden var gården fokuserad på fåruppfödning. Sedan byggdes huset. Mycket senare, planterades vinstockar och olivträd på sluttningarna av vulkanen Cadablès. Man har hittat rester som amforor, jordrör, Pozzolana (fin vulkanisk aska som användes som bindemedel i cement) på den nuvarande vingården.

Dagens vinstockar planterades på sextiotalet för att odla druvor som såldes till  byns, Gabian, kooperativ.

Sedan 2008 har Domaine de Cadablés vinifierat druvor på plats. Vinkällaren är renoverad och utrustad så att den gör det möjligt att erbjuda ett sortiment som kännetecknas av balans, komplexitet, friskhet.

Här anordnas musik-och vinaftnar, grillkvällar under hela sommarhalvåret. På gården finns  också ett gästhus för 6-8 personer, som hyrs ut veckovis.

Efter 20 års erfarenhet, ibland dyrköpt, vet vi vad vi vill åstadkomma. Och kanske framförallt vad vi INTE vill ha.

Alltid följa de ”bakåtsträvande vägarna” för att förverkliga våra vildaste drömmar.

Aldrig chocka marken. Det innebär mycket manuellt arbete.

Respekt- för miljön, terroir, människorna som arbetar med den, den värdefulla biologiska mångfalden, bergens vatten, jorden, luften.

Observera -böja sig, titta, lukta, lukta, byta, uppfyllas av vinplantor. 

Arbetet- med jord, vinstockar, nya skott, löv, skog och hedar runtomkring.

Naturen, i all sin komplexitet, som vi försöker förstå, förutse, reglera, respektera, genom att inte tillåta oss några kemikalier 

Engagemang – en liten gård som vi är ansvariga för, som ger oss det vin som vi vet  är levande. 

Och det är ingen slump”