Vingårdsbesök

VINFÄLTSVANDRING

Hos den genuina vingården Vieux Chai i Ceps kan du följa med vinbonden Sophie på vinfältsvandring ( 12€/ person)

Sophie delar med sig om sin stora kunskap  om vin, mark och druvor. Hon berättar om  den typiska buskvegetationen garrigue och markens betydelse.  Under vandringen får du testa  olika viner och dessa utökas med ytterligare när du kommer till  caven.

Denna kan också kombineras med enklare tapas eller en riktig lunchkorg. Naturligtvis i det sistnämnda fallen till ett självkostnadspris. ( 20€) . Vill du ha med  egen lunchkorg går det utmärkt.

VINGÅRDSBESÖK

 Vi har många svenskar på besök. Att göra ett vingårdsbesök är väldigt populärt  och vi lovar att det blir en personlig upplevelse. Ett privat besök på vingårdarna i regionen och att få diskutera vin med vinbönderna själva tillhör höjdpunkterna under en Frankrikevistelse. Att bo mitt i det stora vindistriktet Languedoc innebär att vi har nära till  de vingårdar som vi samarbetar med. De flesta vinbönder pratar utmärkt engelska och guidar dig gärna genom hela tillverkningsprocessen. Under skörden i augusti-september kan det vara lite svårare att komma intill så tänk på att vara ute i god tid under denna period. Provningarna är utan kostnad, men man förväntas köpa minst en låda av dina favoritviner som tack för besöket och engagemanget. Man besöker ju trots allt vinbonden på sin arbetsplats och upptar en del av arbetstiden.

Vi hjälper dig att boka besök och vill du, så kan vi delta under besöken. Flyger du hem så skickar vi ditt vin direkt till din dörr.

Vill du prata igenom det hela är det bara att ringa så hjälper vi till att sätta ihop ett bra program

maria@hansby.fr. +33 647 00 12 99

VINEVENT

 

Vi är så glada att  ha ett samarbete med Ulf Palmnäs, vår svenske världsmästare i blindprovning. Vi har  gjort ett uppehåll med vinevent under 2020 -och 21, men återkommer 2022. För tillfället är eventet fullbokat.