Artiklar

 • Mas Onésime återspeglar min önskan att skapa och dela detta genom mina viner
  Vad som fick farfars farfar Adrien att under 1800-talet, försöka sig på att odla här vet ingen.Tiderna var svåra och marken han hade valt gjorde ingen bonde lycklig. Det är bedårande vackert, vid horisonten förenas kullarna, himlen och Medelhavet. Skönheten i det vilda landskapen och dofterna av örter och kryddor sublimerar detta paradis. Kanske var det […]
 • Master of Wine som tar sig an den stora uppgiften att faktiskt odla vin
  La Tasque är en av de minsta vingårdarna i Languedoc, enbart 3.5 hektar. Det betyder att vinbönderna Juliet och Simon gör nästa allt själva. Det är bara till skörden som vänner och bekanta kallas in. Gården är ekologisk, men Juliet erkänner att dom använder en traktor för lite tyngre arbeten. Annars görs allt manuellt, från ansning […]
 • Ett nytt år med nya spännande möjligheter
  Som överallt annars blev nyår en ny erfarenhet. Instängda från kl 20.00 och 100,000 poliser som såg till att ingen utan tillstånd rörde sig utomhus, gjorde att aftonen blev oerhört stillsam. I vår lilla by hördes inga ljud alls vid 12-slaget. Förutom vår champagnekork och Auld Lang Syne på Spotify.
 • Den fula ankungen
  Året var 1955 och Felix Benin hade tagit över den gamla vingården Domaine de Ravanes. Här hade odlats viner i tusentals år. Vad Felix inte förstod var att var uträknad från början….av sina grannar…..
 • The underdog som tar världen med storm
  Varje år under julihettan hålls vinmarknad i Faugéres. Som besökare får man ett glas i handen och vandrar uppåt i de smala gränderna i byn. Dom är kantade med egenhändigt gjorda stånd där viner serveras i förhoppning att sälja sitt medhavda lager.