Vinupplevelse med övernattning

Besök vinbonden på vingården, boende och middagar två nätter, möjlighet att köpa vin direkt på vingården

Många svenskar besöker Languedoc och någon av alla de genuina vingårdar som finns i regionen. Tänk om du kunde utveckla detta ytterligare! Träffa och prata med vinbonden och få gå runt bland vintunnor och diskutera tillverkning, doft och smak. Glöm tillrättalagda besök i specialanpassade butiker med anställd personal, som inövat presenterar fakta runt vinet ( om än så proffsigt). Här möter du verkligheten och kan träffa vinbonden på hans/ hennes egen gård och kan ställa alla frågor om vinodling.

Så här går det till och vad ingår?

  • Du tar kontakt med oss och meddelar oss tidpunkt. Vi bokar vingårdsbesöket och boende+middag åt dig.
  • 2 nätter med 3-rätters middag med vin på helmysigt Chambre d´hotes i en sydfransk by. Du kan lägga till en extra natt eller fler.
  • Vi möter upp kvällen före vingårdsbesöket.
  • Privat besök på ”din” vingård. Du möts av vinbonden som kommer att visa runt sin domaine, vandra bland vinfälten, beskriva tillverkningen och avsluta med ett besök i Caven för en vinprovning.
  • Du får med en låda vin och kan köpa mer från vingården direkt från vinbonden utan mellanhänder.
  • Vill du lägga till lunch efter vingårdsbesöket har du möjlighet till det. Se nedan.

Chez les Amis

Vingårdsupplevelse på en de mest kända gårdarna i Languedoc, inkl provning samt 2 nätter hos Chez les Amis, inkl. frukost och två middagar

Chambre d´hotes är skapat av Outi och Magnus till vad det är idag! Outi är duktig kock och tillsammans med Magnus sköter hon ruljansen, med allt vad det innebär. Rummen är nyrenoverade med en härlig trädgård där man intar frukost och middag under sommarhalvåret.

Chambre d´hotes och restaurang är oerhört populära och deras grillafton på torsdagar (under sommarhalvåret) är mycket välbesökt.

PRIS: 625€ / 2 pers. Priset på vinupplevelsen är baserat på två personer 

När du bokat kommer du att få ett intyg till din e-mail och vi håller kontakt med dig. Det blir snabbt fullt under maj-oktober, så hör av dig om tillgänglighet.

Länk till beställning. Klicka här för att boka vinupplevelsen.

Boka en extranatt på Chez les Amis för 85€ inkl frukost

Boka 3 rätters lunch med vin, på La Carte Timbrée för 23 €/ person. Hör av dig så hjälper vi dig med bokningen

Kommer du med flyg och hyr en bil här så hjälper vi dig med att skicka vinet till Sverige. Då tillkommer svensk alkoholskatt 26,18 kr/l , svensk moms 25% samt frakt. 

FLER UPPLEVELSER !

Ett annat mycket populärt besök är i den lilla franska byn Ceps där vinfälten och olivodlingarna klättrar uppför kullarna runt floden L´Orb. Här gör Sophie och hennes syster Florence allt jobb manuellt. Du får följa med Sophie på en vinfältsvandring och får lära dig ”allt” om druvor, garrigue, odling och vinifiering. Halvvägs tillbaka besöker du caven där du får testa viner från tankarna och diskutera vinifiering. Vandringen går genom olivlundar och ett besök i det gamla kapellet står alltid på hennes lista. Be henne berätta historien om alla tusentals Mimosaträd i omgivningen!

Tillbaka i byn, blir det vinprovning i den privata trädgården. Att bryta upp härifrån brukar vara det svåraste! Vill du, kan du själv ta med en pic -nic och sitta kvar under fikonträdet eller vandra ner till floden och lägga ut din filt där. En varm sommardag är ett dopp i floden inte helt fel!

Tid: ca 2,5-3 timmar. Tänk på att du har bekväma skor på dig och något på huvudet.

Pris: 15 € /pers. Görs på torsdagar eller efter överenskommelse (minst 6 personer) . Kontakta oss på [email protected] om du är intresserad!