Om oss

La Maison Hansby är ett franskt företag i Languedoc som exporterar vin till privatkunder i Sverige.

Vi samarbetar med ett 20-tal  vinbönder och gårdar i vår närhet.

Idén med att exportera vin till Sverige växte fram efter ett tag. Den utlösande faktorn var att vi upplevde att de fantastiska viner som odlas i området, inte når Sverige. Vi fick också alltmer förfrågningar av besökare som anlände via flyg och som ville kunna få hem de viner man provat på plats.

Fördelen med att bo mitt i världens största sammanhängande vinområden är solklar. Det innebär en närhet till  vinbönderna och en kännedom om vad som produceras och hur. Ekologiska och biodynamiska viner är mycket vanliga här.

Vingårdar och Vinprovningar

Tack vare denna närhet har vi möjlighet att ordna lokala vinprovningar och besök direkt på vingårdarna. Att få höra vinböndernas egna berättelser runt sina viner är oslagbart. Här tillverkar man bara vin man själva vill dricka.
Innovation och förnyelse har blivit ledord i regionen och som vinbonde är man stolt över sina kvalitetsviner. De flesta vingårdar är små och familjeägda. produceras i mindre mängder vilket ger en flexibilitet.

Dynamiska Languedoc

Languedoc är numera det mest dynamiska och innovativa området i Frankrike och härifrån kommer idag närmare 50% av allt vin i Frankrike

För frågor och kommentarer skicka gärna ett mail till: kjell@hansby.fr