Om oss och företaget

 La Maison Hansby- Vinhuset i Languedoc.

Vi är ett franskt företag i Languedoc som  grundades 2015 och som exporterar vin direkt till din dörr i Sverige. Inga omvägar!

Fördelen med att bo mitt i världens största sammanhängande vinområden innebär en närhet till vinbönderna och en kännedom om vad som tillverkas och hur. Ekologiska( Biologiska/Organiska) och biodynamiska viner är mycket vanliga här. Tack vare denna närhet har vi möjlighet att också ordna lokala vinprovningar och besök direkt på vingårdarna. Att få höra vinböndernas egna berättelser om sina viner är oslagbart.
Innovation och förnyelse har blivit ledord i regionen och som vinbonde är man stolt över sina kvalitetsviner. De flesta vingårdar är små och familjeägda. Här produceras vin i mindre mängder vilket ger en stor flexibilitet. Vi samarbetar med ett 20-tal vinbönder och gårdar i vår närhet.

Idén med att exportera vin till Sverige växte fram, men den utlösande faktorn var att vi upptäckte regionens fantastiska viner som aldrig når Sverige. Vi fick alltmer kontakt med besökare som anlände med flyg och som ville kunna få hem de viner man smakat på plats. Men också för att kunna uppleva Languedoc hela året, i form av en flaska vin till middagen eller ett glas kall rosé den där första vårdagen eller till vinterns after-ski.

Vill du beställa vin med egen etikett kan vi ordna detta (men var ute i god tid), vill du tillverka ditt eget vin på plats ordnar vi detta, kombinera ett besök på vingården med lunch eller vinfältsvandring så fixar vi detta. Ta kontakt med mig på [email protected] så svarar jag direkt.

Vi har nära samarbete med vår svenske världsmästare i blindprovning, Ulf Palmnäs och tillsammans anordnar vi utbildningar och provningar. Vi jobbar också med Carina Gavelin Olofsson, sommelier, utbildare och Master of wines på viner från Sydfrankrike.

Året om arrangerar vi mycket uppskattade vinupplevelser för dig är sugen på det lilla extra. För dig själv eller någon annan! Maj- oktober blir det snabbt fullbokat!

Vi levererar viner till ett antal restauranger i Sverige.

Dynamiska Languedoc

Innovation och förnyelse har blivit ledord i regionen och som vinbonde är man stolt över sina kvalitetsviner. De flesta vingårdar är små och familjeägda. Vinet produceras i mindre mängder vilket ger en flexibilitet. Det är numera det mest dynamiska och innovativa området i Frankrike och härifrån kommer idag närmare 50% av allt vin i Frankrike

För frågor och kommentarer skicka gärna ett mail till: [email protected]