Frågor & svar

Här hittar du de vanligaste frågorna som vi får. Hittar du inte frågan eller svaret du letar efter får du gärna höra av dig till oss på kjell@hansby.fr

Vad gör jag om jag får en felleverans eller om någon flaska är skadad?

Vi står för skador som kan uppstå vid transport till dig. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart anmäla detta till transportören, samt till oss via mail.

Vid retur från dig till oss, som inte beror på felleverans eller skadad produkt, står du för de skador som kan uppstå under returtransporten

Har jag ångerrätt på mitt köp?

Du har rätt att inom 14 dagar efter mottagen leverans ångra ditt köp. För att ångra ditt köp skall du kontakta oss via mail först. Vinerna skall vara oöppnade och i gott skick.

Om du ångrar ditt köp och returnerar varorna betalar vi tillbaka det varubelopp du betalat, högst 30 dagar efter att vi fått varorna i retur. Fraktkostnaden återbetalas inte.

När du returnerar varorna till oss står du för returfrakten samt ansvarar för att varorna inte skadas under transporten. Returnerade varor som blivit skadade under returtransporten återbetalas inte.

Är priserna inkl. svensk moms och tullavgift?

Ja, alla vinpriser är inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.

Vilken är minsta beställningen?

Av transporttekniska skäl levereras i säkerhetsförpackningar. Den minsta är för 1 flaska.

Beställer du Magnum eller större flaska är minsta beställning en (1) flaska.

Vad kostar frakten?

Varje kartong innehåller normalt 6 flaskor

1 kartong 249:-

2-3 kartonger 349:-

4 kartonger 498 :-
Försändelserna skickas i speciella säkerhetsförpackningar.

Vid kvantiteter därutöver tillämpas viktbaserad fraktkostnad och dessa levereras vanligtvis med UPS. Vi har som mål att att alltid leverera med billigaste fraktpris.

Kan jag köpa ett presentkort?
Ja, det går jättebra! Här hittar du våra presentkort>

Har ni någon VIP klubb för oss som verkligen är intresserade av Languedoc viner?

Absolut. Läs under rubriken VIP Exklusivt Languedoc och se vad du får genom att anmäla dig. Självklart är det kostnadsfritt.

Kan ett vin ta slut hos vingården?

Det kan hända.Ingen av de vingårdar vi jobbar med köper in vin från andra distrikt för att på så sätt hålla tillverkningen igång hela året. Detta innebär att viner kan ta slut i väntan på nästa buteljering. Detta gäller även olivoljeprodukter.

Vi reserverar oss för denna slutförsäljning och om det tar slut så anges det i webshopen .

Hur skickas min beställning?

Leveransen är en viktig del av hela upplevelsen av att handla vin och just därför har vi valt att i fortsättningen använda oss av DHL. Leveranstid är normalt 4-5 arbetsdagar.

Vår speditör skickar ett mail till dig när vinet lämnar lagret och därefter kommer ShipUp att sköta tracking ända fram till din dörr . Du får ett tracking-nummer från Ship Up så du kan följa din beställning via DHL. Önskar du ändra leveransdag eller tid så kontaktar du DHL.

Har du frågor om leveransen eller tracking är det DHL du skall prata med. Tänk på att du kontaktar distriktskontoret. 

Har ni ett vinlager i Sverige?

Nej, enligt svensk lag så får vi inte ha lager i Sverige. Vi levererar våra viner direkt från vingården i Languedoc.

Vad definierar ett ekologiskt vin?

Läs mer under Viner och Klassificeringar.

För att ett vin ska få kallas ekologiskt ska det uppfylla krav på tillverkning och på odling av vindruvorna. Reglerna säger att man vid framställning av ett ekologiskt vin inte får använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Certifieringen sker av statliga verk.

Vad definierar ett biodynamiskt vin?

Biodynamiskt är ekologiskt, med lite striktare regler, med privata certifieringar som vanligen kontrolleras ofta.

Detta är ett vin med få eller inga tillsatser. Vinet jäser med hjälp av vindruvans eget skal. Många viner är ofiltrerade. Vinmakaren väljer bort alla tekniska hjälpmedel och arbetar helt manuellt.

Certifieringsorganisationen Demeter har specialiserat sig på biodynamisk odling och har registrerat ”Biodynamic” som varumärke. För att bli certifierad krävs att vingården tillämpat ekologiska principer under minst tre år och att man därefter under ytterligare tre år följt biodynamiska principer.

Obs att s.k Naturviner inte klarar lagring lika bra som andra viner och kan även påverkas under transporten.

Det finns inga regler för dessa viner.

Är det animaliska produkter i vinet?

Under jäsningen av vinet bildas proteiner, vilka gör vinet grumligt. Man kan ta bort det grumliga genom att använda sig av mjölk- eller äggprotein, gelatin (isinglass) eller kitin. Fler och fler vill undvika produkter från djurriket, då behöver vinet vara klarnat med andra ämnen t.ex lera eller gröna ärtor. Vissa gårdar låter sina viner självsedimentera och dessa kan då vara grumliga när dom når dig.

Kan jag/vi besöka någon av vingårdarna?

Absolut, vi hjälper dig gärna att boka vingårdsbesök med tillhörande provning. Vi kan även hjälpa dig att sätta ihop ett program för några dagar om du vill göra olika vingårdsbesök, det går lika bra att boka för några få personer eller en större grupp.

Du kan också hyra en vinrad och i priset ingår besök och 1 kartong vin från din vinrad.

Läs mer om detta detta under rubriken Hyr en Vinrad!