Leverans och villkor

Hjärtligt välkommen till din vinleverantör mitt i Languedoc!

Vi levererar direkt till din dörr i speciella säkerhetsförpackningar via FedEx, DHL  eller UPS, beroende på beställningsstorlek, och betalar svensk alkoholskatt och svensk moms. Du är alltid säker på att ditt vin levereras och att vi uppfyller alla alkoholpolitiska lagar och regler, både i Frankrike och i Sverige. Vi levererar från en kartong om 6 flaskor och upp till 108 flaskor som är den europeiska gränsen för privatpersoner. För restauranger och hotell gäller vårt importtillstånd och där gäller andra regler.  Av transporttekniska skäl kan vi bara leverera hela kartonger om 6 flaskor. (Storleken på säkerhetsförpackningarna är för 6 eller 12 flaskor).

Minsta beställning. 

OBS Vi kan av inköpsmässiga skäl inte sälja färre än 6 flaskor från varje gård, dock kan man blanda olika viner från samma vingård

(Vi måste köpa minst 6 flaskor varje gång)

NYHET!  Beställer du Magnum  är minsta beställning 1 flaska. Av transporttekniska skäl kan vi bara leverera hela kartonger.

Vinlager

Enligt svensk lag så får vi inte ha lager i Sverige. Eftersom vi har mycket nära kontakt med vingårdarna finns merparten av vinerna på vingårdarna.

Leverans

Leveransen är en viktig del av hela upplevelsen av att handla vin och just därför har vi valt att i fortsättningen använda oss av FedEX eller UPS. Vi hämtar upp viner en gång i veckan och levererar en gång i veckan.

Låt alltid vin vila minst 1 vecka efter du fått leveransen! Transporten påverkar alltid vinet.

Frakt

Alla order skickas från och med mars 2020 med FedEx , DHL eller UPS

Räkna med leveranstid på ca 6-10 arbetsdagar. Vi har visst lager liggande hos vår speditör men merparten av vinerna hämtas upp direkt hos vinbonden vid din beställning. Har du köpt vin från flera vingårdar kan det ta några dagar att hämta upp. När alla viner är hämtade packas de om i säkerhetsförpackning och skickas till dig.

FedEx /DHL / UPS

Kostnadsexempel

1 kartong 238 :-

2 kartonger ( 19 kg)  324:- ( levereras i en försändelse om 12 flaskor.)

3 kartonger 435:- ( levereras i två försändelser)

4 kartonger (37kg) 848:-  ( levereras i två försändelser om 12+12 flaskor)

Försändelserna skickas i speciella säkerhetsförpackningar.

Vid kvantiteter därutöver tillämpas viktbaserad fraktkostnad. 

Priser

Alla vinpriser är inklusive svensk alkoholskatt och svensk moms.

Ångerrätt

Du har rätt att inom 14 dagar efter mottagen leverans ångra ditt köp. För att ångra ditt köp skall du kontakta oss via mail först. Vinerna skall vara oöppnade och i gott skick.

Om du ångrar ditt köp och returnerar varorna betalar vi tillbaka det varubelopp du betalat, högst 30 dagar efter att vi fått varorna i retur. Fraktkostnaden återbetalas inte.

När du returnerar varorna till oss står du för returfrakten samt ansvarar för att varorna inte skadas under transporten. Returnerade varor som blivit skadade under returtransporten återbetalas inte.

Slut i lager

Ingen av våra vinproducenter köper in vin från andra distrikt för att på så sätt hålla produktionen igång hela året. Detta innebär att viner kan ta slut i väntan på nästa buteljering. Detta sker när vinet ” är klart” och först då kan vinet levereras igen.

Vi reserverar oss för denna slutförsäljning och anger detta som text vid vinet.

Transportskador

Vi står för skador, som kan uppstå vid transport till dig. Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall du omedelbart anmäla detta till transportören, samt till oss via mail.

Vid retur från dig till oss som inte beror på felleverans eller skadad produkt, står du för de skador som kan uppstå under returtransporten

Force majeure

S.A.S.La Maison Hansby är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse om detta har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar leveransen.

Befriande omständighet ska anses vara bl. a

  • myndighetsåtgärd eller underlåtenhet
  • nytillkommen eller ändrad lagstiftning
  • konflikt på arbetsmarknaden t.ex strejk
  • brand eller översvämning
  • sabotage eller olyckshändelse av större omfattning.

I detta ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Köpare

Du som handlar vin via vår webshop skall vara en privatperson, ha fyllt 20 år och kunna uppvisa ID kort vid leverans av vinerna.

Om leverans sker till annan adress än köparens, ska den som tar emot vinerna ha fyllt 20 år.

Vinerna skall vara avsedda för köparens eller dennes familjs personliga bruk.

Vi förbehåller sig rätten att häva ett köp om rimlig misstanke föreligger att köparen ej fyllt 20 år eller att varorna ej är avsedda för eget, personligt bruk.

Betalning

Du kan välja 4 olika sätt att betala: Säker kortbetalning, Swish, Direkt banköverföring eller via Paypal. Så fort vi erhållit din betalning går din beställning till leverans.

Har du andra frågor?

Ring +33 6 76 25 92 17 eller maila oss på kjell@hansby.fr