Saint-Georges D’Ibry

Viner från Sainte -Georges D’Ibry

På en yta av 60 hektar har Domaine Saint-Georges d’Ibry drivits under fem generationer av familjen Ibry. Gården ligger vid Medelhavskusten i lilla byn Abeilhan.

I mer än 40 år har vinbönderna Michel och Marianne Cros kombinerat tradition och modernt tänkande. Dessa dynamiska vinmakare har alltid varit på jakt efter perfektion vilket har resulterat ett brett utbud av kvalitetsviner. Vinstocken drar nytta av Medelhavsklimatet och den heta och generösa sommarsolen som begränsar produktionen och främjar koncentrationen av druvjuice. Detta ger vinerna finess och karaktär. Med Jean-Philippe Cros som oenolog har en ny dynamik etablerats på vingården under appellationen Côtes de Thongue.

Gården tillämpar hållbar odling som respekterar miljön och dom är certifierade enligt Terra Vitis.

Druvsorter är för vinmakaren vad färgpaletten är för konstnären.Blandningen måste vara harmonisk, varje druvsort ger sin egen personlighet till vinet säger Jean -Phillipe.

Det finns händelser som väcker känslor och utlöser inspiration, som den fruktansvärda stormen 1996 som ryckte upp mer än fyrtio hundraåriga tallar. Cuvéen ”L’Ame des Pins” hyllar det vackra livet och träden. I detta vin lyser gårdens anda igenom.

Michel och hans familj delar med sig av sin passion och bjuder ofta in till vinprovningar i sin trevliga och autentiska källare.

Gården är en av de ”stora” i området och har en omfattande vintillverkning. Trots detta får man en känsla av genuin småskalighet när man besöker dom.