Domaine Clos Bagatelle

Miljöcertifierade enligt HVE , Vita viner Ekologiska. Använder miljövänligt lätt glas i sina flaskor

3486-lauze-970d0d06

Domaine Clos Bagatelle betyder ” liten domän ”. Det var under renässansen som den här termen gav sitt namn åt denna vingård i  Saint Chinian, på den tiden Château de Bagatelle och den tillhörande parken. 1623 var det år då Pierre Mercadier köpte en plott och planterade sina första vinrankor. 1963 togs gården över av Christine Deleuze mor, som började att köpa upp vinfält i en Muscat-appellation, för att få variation i sina viner. 

Gården har ärvts från mor till dotter under många generationer och idag har Christine tagit över driften med hjälp av sin bror Luc. Med sig har Christine sin dotter Marie som nu utbildar sig för att ta över en dag.

Christine köpte upp flera vinfält på ganska stort avstånd från själva gården för att kunna skapa varierande viner med många olika druvor.

Det är ett nöje att stå med Christine i hennes Cave och testa sig igenom de olika vinerna enligt mottot ”Lätthet”, ett mål som är en stor utmaning i denna varma och soliga del av Frankrike. Men som dom lyckas så väl med.

Subtila och elegant viner som ger mersmak! Varför inte testa det stora harmoniska vinet La Terre de mon Pére, det friska skaldjursvinet Bagatelle Blanc eller den härliga rosén Colline. Eller är du finsmakare, L´Aventure !

Det var till denna gård som deltagarna på Vin-VM åkte på sin lediga dag

Läs mer om vinerna i web-shopen

Vinprovning Bagatelle Blanc