Domaine de la Dourbie

Certifierade enligt Agriculture Biologique, AB

Utsedd till ÅRETS VINGÅRD

” För sina härliga viner som återfinns på många Michelinrestauranger, för sitt miljöengagemang och biodynamiska vintillverkning och för sitt samhällsengagemang, där delar av intäkterna går till Autistiska barn, som har det extra svårt under den pandemi som vi upplever! ”

Domaine de la Dourbie är beläget på den västra stranden av floden l’Herault, vid foten av du Causse du Larzac och skapades 1781 då det också fick sitt namn. La Dourbie, den lilla floden, passerar genom vingården innan den rinner ut i l’Herault. Sedan dessa tider har vinet alltid varit en passion för vingårdens ägare  och år 2003 togs den över av nya ägare som har moderniserat och restaurerat både vingården och caven.

Vingården har 32 hektar odlad mark och här odlas biologiskt enligt Agriculture Biologique, 20 hektar direkt runt gården och 12 hektar på en högplatå på omgiven av garrigue och med ett eget mikroklimat vilket ger en egen karaktär till vinerna.

Här finns lätta viner som Maurius och Oscar till de mer komplexa, runda och intensiva Malacost och Grand Cuvee (Intemporal)

Gården exporterar till många stjärnrestauranger i Europa (inklusive några i Köpenhamn) och vinerna ges ofta medaljer vid olika mässor runt om i världen.

Domaine de la Dourbie har nyligen blivit utvald som en av de enbart 200 vingårdar  som får leverera till stjärnkrogar i Frankrike. Detta känns enligt Laurent Graell som en större utmärkelse och som ett riktigt bra betyg för gården. ( Producteur Artisan de Qualite av College Culinaire de France )

Läs mer om vinerna i web-shopen

Vinprovning av Grand Cuvée Rouge (Intemporal)