Domaine de la Dourbie

Certifierade enligt Agriculture Biologique AB

Viner från Domaine de la Dourbie

Domaine de la Dourbie är beläget på den västra stranden av floden l’Herault, vid foten av du Causse du Larzac och skapades 1781 då det också fick sitt namn. La Dourbie, den lilla floden, passerar genom vingården innan den rinner ut i l’Herault. Sedan dessa tider har vinet alltid varit en passion för vingårdens ägare  och år 2003 togs den över av nya ägare som har moderniserat och restaurerat både vingården och caven.

Vingården har 32 hektar odlad mark och här odlas biologiskt enligt Agriculture Biologique, 20 hektar direkt runt gården och 12 hektar på en högplatå på omgiven av garrigue och med ett eget mikroklimat vilket ger en egen karaktär till vinerna.

Här finns lätta viner som Maurius och Oscar till de mer komplexa, runda och intensiva Malacost och Intemporal ( f.d Grand Cuvee´

Gården exporterar till många stjärnrestauranger i Europa (inklusive några i Köpenhamn) och vinerna ges ofta medaljer vid olika mässor runt om i världen.

Domaine Dourbie har nyligen blivit vald som en av de enbart 200 vingårdar (i världen!) som får leverera till stjärnkrogarna i Frankrike. Detta känns enligt Laurent Graell som en större utmärkelse och som ett riktigt bra betyg för gården. 

Läs mer om vinerna i web-shopen

Vinprovning av Grand Cuvée Rouge