La Dourbie

Certifierade enligt Agriculture Biologique, AB

La Dourbie är beläget på den västra stranden av floden l’Herault, vid foten av du Causse du Larzac och skapades 1781 då det också fick sitt namn. La Dourbie, den lilla floden, passerar genom vingården innan den rinner ut i l’Herault. Sedan dessa tider har vinet alltid varit en passion för vingårdens ägare  och år 2003 togs den över av nya ägare som har moderniserat och restaurerat både vingården och caven. Detta är en vingård som leder utvecklingen i regionen. Innovation är en viktigt ingrediens i deras passion för vinskapande och framåtanda. Här finns framtidens viner, moderna och lätta men samtidigt fylliga och runda. Passar vinintresserade och finsmakare, utan att vara snobbiga.

Vingården har 32 hektar odlad mark och här odlas biodynamiskt enligt Agriculture Biologique, 20 hektar direkt runt gården och 12 hektar på en högplatå på omgiven av garrigue och med ett eget mikroklimat vilket ger en egen karaktär till vinerna.

Här finns lättare viner som Maurius och Oscar till de mer komplexa och intensiva Malacost och Intemporal

Gården exporterar till många stjärnrestauranger i Europa (inklusive några i Köpenhamn) och vinerna ges ofta medaljer vid olika mässor runt om i världen.

La Dourbie har nyligen blivit utvald som en av de enbart 200 vingårdar som får leverera till de ” bättre” utbildningarna för kockar i Frankrike. Detta känns enligt Laurent Graell som en större utmärkelse och som ett riktigt bra betyg för gården. ( Producteur Artisan de Qualite av College Culinaire de France )

Läs mer om vinerna i web-shopen

Vinprovning av Grand Cuvée Rouge Intemporal

La Dourbie Vinsortiment Video