Domaine D’Hondrat- Roséspecialisten

Certifierad som Terra Vitis

Le Domaine d’Hondrat ligger i ett område fullt av varma färger. Vidsträckta vinfält, olivlundar och mjuka kullar. I utkanten blänker ett blått Medelhav. 

Romain och Caroline Vigroux 

Hela vingården härstammar från 1800-talet och byggnaden i centrum har fungerat som nav för verksamheten under dessa 130 år. Marken är delvis lera och kalk men även småsten och klassas under A.O.P Coteaux du Languedoc (Appellation d’Origine Protégée).

Vinfälten omger hela gården och en klar dag ser man ner till Le Bassin de Thau med sina ostron- och musselodlingar samt de mängder av skaldjursrestauranger som kantar stranden.

Verksamheten startade med gammelfarfar Basile Vigroux och har, som så ofta här, gått i arv. Fem generationers vinmakare har utvecklat gården till vad den är idag, från 4 till 80 hektar och med innovationer och kvalitetshöjning av vinerna sedan några generationer bakåt. Men tradition och passion lever alltid kvar. 

Idag är det Romain och Caroline som leder arbetet. Förutom ett stort vinkunnande har paret känsla för form och design, vilket syns på vinflaskor och etiketter. Här får även ögonen vila.

Gården fokuserar på vitt och rose´ vilket är udda i Languedoc. Inte förvånande att Romain och Caroline blir riktigt duktiga på det dom gör. Det är inte bara flaskorna som är vackra.

Ryktet om vinerna når långt och dom är en av de största leverantörerna av roséviner till Alpernas alla skidorter. Rosésäsongen börjar i december med afterski och fortsätter sedan hela våren och sommaren.  Flaskorna återspeglar elegans och den vita snön och man blir definitivt inte besviken på innehållet. 

Elle et Lui är riktiga favoriter tätt följd av H Premium Rose´.