Mas Onésime

Skifferkullarna i Faugères erbjuder stora färgvariation. Här ser man okra, grått, orange, grönt i alla nyanser och floderna som blå strimmor.Under skiffern finns en av världens äldsta s.k underjordar. Denna består framförallt av sandsten som härstammar från eran Kenozoikum, för si så där 66 miljoner år sedan. På de branta kullarna är det inte bördigt utan vinrankornas rötter kämpar sig djupt ner i marken, ibland 40 meter, för att få näring och utveckla sina frukter. 

Landskapet här är unikt och Faugères är en av de minsta appellationerna här i Languedoc.  Mas Onésime ligger inbäddat i sluttningarna i La Liquière, en av de 7 små pittoreska byarna som utgör appellationen.

Vad som fick farfars farsfars far Adrien att under 1800-talet, försöka sig på att odla marken här vet ingen. 1920 tog Onésime över verksamheten och började göra vin i sin källare under familjens hus.

Dagens ekologiska och fräscha viner görs i gårdens cave av sonsonsonen Olivier vinbonde och oenolog. Inte förrän 2011 började man att buteljera på fastigheten. En kulmen och en hyllning till tidigare generationer som alla har präglat dagens historia på sitt eget sätt.

”Mas Onésime återspeglar min önskan att skapa och dela genom mina viner, min kärlek till terroir och min passion för denna vackra region där jag föddes.” säger Olivier Villaneuva.

Olivier beskriver sina viner

L’Insoumis, finns i rött, rosé och vitt, perfekt kombination av friskhet av livlighet och delikatess.

Le Cinsault: Gourmetvin och vinifierad utan sulfiter.

Le Sillon Blanc: Ett härligt fruktigt vin för alla tillfällen när vitt krävs.

Le Sillon Rouge: Detta vin liknar min far: fast, envis och generös, en dyrbar cuvée.

Paradis Caché :  Med detta vinet måste man tänka utanför lådan.