St Martin de la Garrigue

Stora ekfat! Man får inte låta sig luras- alla fat är klädda med rostfritt material för att uppnå ett modernt vin

”At the luxurious Saint Martin de la Garrigue, a beautiful renaissance château you’ll find everything you need for an idyllic, peaceful break”

Slottet  är omgivet av en stor park, som planterades på 1900-talet. Byggnaden själv byggdes 1557, slottet har gynnats av renoveringar som utförts av alla dess ägare med smak och respekt för historien. Resultatet är en övergripande harmoni med balans och klassiska proportioner. 

218 f Kr stannade Hannibal till här med sina 37 elefanter, på väg mot Rom för att krossa det romerska riket ( puniska kriget). Det gick väl så där, men han fick i alla fall några viner uppkallat efter sig. ” Les 37″

2019 köptes gården av en norsk investerare. När han anlände till slottet beskrev han sitt första besök som att gå in i en saga. För honom och hans familj är det mycket viktigt att bevara historien i själva fastigheten och ändå anpassa den till moderna tider. 

Det första intrycket som slår besökare är gårdens känsla av lugn och harmoniska atmosfär. Det vackra kapellet, daterat 987, är den perfekta platsen för ett sagobröllop man aldrig glömmer. 16 sovplatser i gigantiska sovrum och stora gästutrymmen ger välbemedlade en chans att koppla av eller festa. Längs gångarna hittar man både fontäner, stor swimmingpool med poolhus och en fiskdamm fylld med karpar, vilket utan tvekan ger gården en kunglig känsla. Är slottet inte uthyrt kan man be om en rundtur mot en liten kostnad.

Slottet självt är utsökt dekorerat med högt i tak, unika designer och vacker konst. Alla textilier är noggrant utvalda. Just nu pågår stora investeringar som involverar både vingården och slottet, med målet att göra hela egendomer till Grand Cru

Jean-Luc och Ekatrina Parret är godsförvaltare och tillsammans med Gilles Habit, vinmakaren, är deras mål att ta kvaliteten på gårdens viner till en ännu högre nivå.
Idag har alla dessa ansträngningar vunnit internationellt erkännande, med hjälp av ett sammansvetsat team .

Alla vinälskare som är intresserade av Languedoc känner till denna egendom för den utmärkta kvaliteten på sina viner. Den avskilda vingården har sitt eget varumärke, AOC Coteaux du Languedoc, och tillverkar 300 000 flaskor per år. Allt gjort på plats. 

SMG:s har inte mindre än 18 druvsorter. Placeringen är idealisk för att lyfta fram ”terroir”aspekten ur vinerna, producera komplexa blandningar och harmonisera dem för att uppnå de mest underbara kompositioner.

De äldsta sorterna, Carignan, Cinsault och Terret Bourre är grundpelaren i AOC, fulla av frukt och friskhet. På 1980-talet ledde fokus på monocepage ( en-druvsviner) till plantering av Chardonnay, Cabernet och Merlot. Sedan 1990 har ett omfattande program mot mer komplexa och karaktärsfulla cuvéer utvecklats. Picpoul de Pinet och Grès de Montpellier, är de verkliga bevisen.